ARTICLES DIVULGATIUS, D-N Neus Arimany

Reflexions post-cursa: els avituallaments a l’Emmona 2016

Adneec - Nutrició esportiva

 

Des de l’ADNEEC (Agrupació de Dietistes-Nutricionistes Especialitzats en Esport de Catalunya) hem assessorat un any més la cursa Emmona.

Estem molts satisfets d’aquesta col·laboració. A partir de la pestanya de salut de la seva web, hem pogut annexar interessants articles, post i consells perquè els corredors poguèssin gaudir de les premisses bàsiques per arribar amb les òptimes condicions nutricionals i físiques el dia de la cursa, disfrutar-la i acabar-la amb les màximes garanties.

En l’últim post us parlàvem dels avituallaments. I és que aquest any hi ha hagut un salt qualitatiu, i conjuntament amb la organització s’ha fet un esforç per adaptar els avituallaments a corredors afectats de celiaquia i sensibilitat al glúten i també a corredors vegetarians i vegans. Des de la organització ens han comentat que hi ha hagut molt bona acceptació, però que també hi ha hagut força excedent de producte. Esperem que en les pròximes edicions els corredors es puguin acabar d’informar al màxim de l’assortit dels avituallaments i així aprofitar-se de tota aquesta nova oferta alimentària.

També ens interessava saber des de l’ADNEEC com han viscut in situ els corredors, la logística dels avituallaments i si el que hi havia a la web plantejat s’ha dut de la teoria a la pràctica. Hem recollit la següent informació de diferents testimonis:

Núria, participant de la Marató:jo vaig trobar tots els avituallaments perfectes. Jo, amb meló, taronja, plàtan, gominoles i barretes per una marató és el que més necessito i ho vaig trobar tot. Tema beguda i isotònica a tots els controls hi era correctament i n’he fet ús. I les hamburgueses de l’arribada a Núria han estat fantàstiques. Simplement felicitar a la organització, un 10 en logística”.

Jaume, participant del Trail: “Mai m’havia assessorat per Dietistes-Nutricionistes (D-N) abans d’una cursa. L’any passat degut a la meteorologia complicada i a la beguda isòtònica de mora, les vaig passar canutes i vaig haver d’abandonar. A partir dels vostres consells em vaig animar a fer una visita al D-N i vam perfilar molt bé la logística alimentària i hídrica per afrontar amb garanties aquesta ULTRA. La veritat és que he gaudit de la cursa, hi ha hagut moments de defalliment, però seguint tot el plantejament pautat i a la pràctica en els avituallaments ho he trobat tot. Només puc dir chapeau“.

Sandra, participant de la Marató: “M’ha anat súper bé, he fet cas de tots els consells que heu anat exposant al llarg d’aquests 3 mesos de preparació de l’EMMONA. Vaig disfrutar de la cursa, els avituallaments molt bé, gran varietat, molt complerts i vaig al·lucinar amb els bufets impressionants que hi havia a Vallter i Núria. Felicitats perquè ens heu facilitat molt les coses, ens veiem l’any vinent”.

Gonzalo, participant ultra marató: “He disfrutat molt del recorregut, m’he parat a fer fotos ja que darrerament no ho feia. La pujada al Covil ha estat el pitjor … una “pàjara” que no vegi, i això que a Núria havia descansat una mica i menjat. El tram Vallter-Núria en comptes de 16 semblaven 30 km, hagués faltat algun avituallament i això que ja estava advertit. Els avituallaments bé, però en algun no hi havia el què deia al planning de la organització”.

Josep, participant ultra marató: “Una de les ultres més dures en què he participat, ha estat demolidor. Però reconec que he disfrutat moltíssim. Trobo a faltar l’ambient d’altres ultres, la gent als carrers, una arribada triomfant, amb gent animant. Reconec que va ser una arribada una mica ensopida, no sé fins a quin punt aquí no hi ha cultura d’events esportius, caldria que la organització hi reflexionés. Els avituallaments bé, la pasta aquesta molt bona, sincerament”.

Estarem molt contents de que aquest post animi a dir la seves impressions a altres corredors i així tenir una idea de com s’ha viscut la cursa, i si cal fer millores estarem encantats d’escoltar-les i de fer els canvis pertinents.

Des del nostre equip només dir que hem ajudat a fer que l’EMMONA’16 sigui una aventura descomunal pels amants de l’alta muntanya, fins arribar a alçar l’escut a la meta. Agraïr a l’Eva Martínez del Restaurant Can Jordi d’Espinavell que ha aportat tot el seu saber gastronòmic i la seva experiència en l’elaboració de receptes, encarregada també del sopar pre-cursa. En Jordi Miguel i el seu equip, amb l’experiència logística de tots aquests anys d’Emmona.

Esperem els vostres comentaris, els bons però especialment aquells que es refereixen a la millora. Sempre constructius i amb to correcte.

Fins la propera.

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.